Recepty

22. září 2010 v 7:57 | Míša |  Perníčky ♥
perníkové těsto
25dkg mletého cuku
10dkg medu
5dkg hery
4 celá vejce
1/2 perníkové koření
2dkg sody
2 lžíce kakaa
65dkg hladé mouky

Postup:
Cukr, med, heru a vejce ušlehat v míse. Přidat perníkové koření, sodu a kakao a ještě jednou ušlehat. Přidáme mouku a ručně zpracujeme.
Hotové těsto necháme alespoň 12hodin uležet. (Doporučuji udělat těsto večer a na druhý den zpracovat)

Těsto vyválíme na tloušťku cca. 0,5cm.  Vykrojené tvary pokládáme na plech s pečícím papírem.
Pečeme na 175 - 200 stupňů C.

Upečené perníčky za tepla potřeme jedním rozmíchaným vejcem, lžičkou vody a přidáme pár kapek tresti (rumová, čokoládová).




Poleva na zdobení
1 bílek
cca 150g mletého cukru (přesátého)

Postup:
Bílek našlehám šlehačem, potom přidám přesátý cukr a zamíchám. Polevu nechám v mikrotenovém sáčku přes noc v chladu uležet. Dále dle potřeby přibarvím a zdobím. Nejlépe se mi osvědčil ke zdobení sáček na zdobení cukrářských výrobkú od firmy Karel Horák ze Sezemic.



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama